Meedoen met uw project?

Deelname aan het programma levert u nieuwe kennis, ervaring en een verbreding van uw netwerk op. U kunt uw eigen project of cases inbrengen om samen met anderen mee aan de slag te gaan.

Stroomschema vergunning stikstof

Te veel stikstofneerslag is slecht voor de natuur. Daarom heb je een natuurvergunning of toestemmingsbesluit nodig voor transformatieprojecten waarbij stikstof vrijkomt. En vergunningen via het Programma Aanpak Stikstof (PAS) zijn ongeldig. Hoe ga je dan verder? Het programma Stedelijke Transformatie toont de weg met het Stroomschema vergunning stikstof.

Download

Het stroomschema is deels ontwikkeld op basis van gesprekken met het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG). Meer informatie over maatregelen bij te veel stikstofneerslag is te vinden op www.bij12.nl en www.aanpakstikstof.nl.

Meer weten?

Loop je tegen andere milieuregelgeving aan, zoals geluidsnormen? Op onze themapagina Mileuregelgeving vind je meer informatie en voorbeelden van aanpakken. Lees bijvoorbeeld het artikel Akoestisch maatwerk bij stedelijke transformatie in 4 stappen of luister naar het artikel Voorbij de geluidsnormen.

Meer over het programma Stedelijke Transformatie

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het programma Stedelijke Transformatie? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van het programma of volg @ruimtevoorwonen op Twitter en LinkedIn.