Meedoen met uw project?

Deelname aan het programma levert u nieuwe kennis, ervaring en een verbreding van uw netwerk op. U kunt uw eigen project of cases inbrengen om samen met anderen mee aan de slag te gaan.

Checklist spelregelkaart

Versnipperd grondeigendom maakt gebiedsontwikkeling lastig. Meerdere gemeenten maken gebruik van een spelregelkaart om transformaties te versnellen. Met een spelregelkaart stel je kaders en randvoorwaarden op kavelniveau waarbinnen ontwikkelaars hun plannen kunnen opstellen. Zo zorg je meteen voor samenhang binnen de toekomstige ontwikkeling. Wat heb je nodig voor zo’n spelregelkaart? En hoe stel je hem op? De Checklist spelregelkaart legt het kort en krachtig uit.

Download

Voorbeelden van spelregelkaarten

De checklist is deels gebaseerd op de themasessie instrumenten voor afspraken bij stedelijke transformatie. Bij het verslag Spelregelkaarten bij stedelijke transformatie: hoe maak je het gebied de winnaar? staan meer voorbeelden van spelregelkaarten.

Instrumenten mixen

Lees ook het artikel Instrumenten mixen: sturen binnen stedelijke transformatie over wanneer je het beste welk instrument inzet om versnelling te stimuleren.

Thema: Versnipperd grondeigendom

Het programma Stedelijke Transformatie bundelt relevante kennis over versnipperd grondeigendom op een overzichtelijke themapagina.