Spelen met transformatieopgaven

In 2019 ontwikkelde het programma Stedelijke Transformatie in samenwerking met Living Story de serious game Transform. Bij dit spel leer je vanuit verschillende rollen onderhandelen, samen tot heldere afspraken en tot een goede samenwerking te komen. Nieuwsgierig? Op vrijdag 25 maart kunt u het spel zelf spelen en ondervinden hoe het spel u kan helpen in de samenwerking met andere stakeholders in uw transfomatieproject.

Hoe werkt het?

Bij de serious game Transform moeten spelers zich verplaatsen in bewoners, de gemeente of projectontwikkelaar. Eerst mag je jouw ideale wijk vanuit jouw belangen inrichten. Ben je klaar? Dan moet je proberen om samen vanuit de verschillende belangen tot één oplossing voor de wijk komen. En dat betekent samen in gesprek gaan. Hoe krijg je de verschillende belangen bij elkaar? Hoe zorg je dat er uiteindelijk een wijk komt waarin ieders belang tot zijn recht komt? De gesprekken leiden uiteindelijk tot een invulling van de wijk. Wie de meeste plannen kan realiseren, verdient de meeste punten. Een goed compromis levert daarentegen niet slechts één winnaar op; als alle partijen samen tot een goede oplossing komen, levert dat een eerlijke verdeling van de punten op.

Op vrijdag 25 maart bieden wij u de mogelijkheid om met een groep van maximaal 12 mensen Transform te spelen en zelf te ondervinden hoe het spel u kan helpen in de samenwerking met andere stakeholders in uw project.

In deze video ziet u in vogelvlucht hoe het spel werkt:


(Deze video is opgenomen in 2019, voor de coronapandemie)

Hoe gaan we om met de coronamaatregelen?

Het programma Stedelijke Transformatie houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en volgt de richtlijnen van de overheid. Mocht de bijeenkomst op 25 maart niet binnen de geldende coronamaatregelen passen, zullen we deze bijeenkomst verzetten. U ontvangt hierover tijdig bericht.

Maatwerk

Speelt u het spel liever in uw eigen gemeente of bij uw organisatie? Neem dan contact op met Regien van Adrichem voor meer informatie:

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.

Map for Kantoor Platform31: Koningin Julianaplein 10, (7e verdieping, ingang hal Centraal Station Den Haag), 2595 AA Den Haag

Spelen met transformatieopgaven

Bij de serious game Transform leer je vanuit verschillende rollen onderhandelen, samen tot heldere afspraken en tot een goede samenwerking te komen. Nieuwsgierig? Op vrijdag 25 maart kunt u het spel zelf spelen en ondervinden hoe het spel u kan helpen in de samenwerking met andere stakeholders in uw transfomatieproject. Lees meer