Virtueel projectbezoek: Centrumkwadraat Enschede

Centrumkwadraat moet de kwaliteit van Enschede vergroten. Bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid zijn sleutelwoorden in de gebiedsontwikkeling rondom en ten noorden van het station. Het resultaat? Een dynamisch gebied met ruimte om te wonen en te werken, vlakbij het station met alle gemakken van de stad binnen handbereik. Wilt u meer weten over de transformatie van het stationsgebied? Meld u dan aan voor het virtuele projectbezoek op 9 juni.

Wat gaan we doen?

Ontwikkelmanager Edwin Smits en stedenbouwkundige Maarten Hanekamp nemen u mee naar een aantal van de ontwikkelingen in Centrumkwadraat. Ze vertellen over de successen, maar delen ook de vragen en dilemma’s waar ze mee worstelen. Na afloop van de virtuele rondleiding door Centrumkwadraat is er volop ruimte om vragen te stellen en de discussie aan te gaan.

Over Centrumkwadraat

Centrumkwadraat bestaat uit 6 afzonderlijke deelprojecten die elk een belangrijke toevoeging voor de stad zijn; hoogwaardig wonen, gemengde woonwerkgebieden, het stationsplein als ontvangstruimte voor de stad en slimme verbindingen tussen de noordzijde van de stad en het centrum zijn daar voorbeelden van.

De ontwikkeling van Centrumkwadraat loopt niet in een strak schema met een strak vastgelegd tempo. Per locatie wordt gezocht naar aanknopingspunten, kansen en mogelijke samenwerkingen. Het gebied wordt niet ontwikkeld vanuit een dichtgetimmerd masterplan en dit stelt de betrokken partijen in staat om te blijven inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends. Nu alvast meer lezen over Centrumkwadraat? Kijk dan hier.

Ga mee op virtueel projectbezoek naar Centrumkwadraat in Enschede

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Een paar dagen voor aanvang van het projectbezoek ontvangt u een mail met verdere instructies. U heeft alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.

Map for
Enschede internal thumb small 1588267091

Virtueel projectbezoek: Centrumkwadraat Enschede

Centrumkwadraat moet de kwaliteit van Enschede vergroten. Bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid zijn sleutelwoorden in de gebiedsontwikkeling rondom en ten noorden van het station. Het resultaat? Een dynamisch gebied met ruimte om te wonen en te werken, vlakbij het station met alle gemakken van de stad binnen handbereik. Wilt u meer weten over de transformatie van het stationsgebied? Meld u dan aan voor het virtuele projectbezoek op 9 juni. Lees meer

Kosten:   Deelname is kosteloosBij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.