Serious Game Transform

Samenwerken bij binnenstedelijke gebiedstransformaties

In de serious game Transform leert u vanuit verschillende rollen onderhandelen, samen tot heldere afspraken en tot een goede samenwerking te komen bij binnenstedelijke gebiedstransformaties. Welke inzichten levert dat op? Meld u aan en speel mee op 15 september in Utrecht.

Hoe werkt het spel?

In de serious game Transform komen onderhandeling en samenwerking samen. Spelers verplaatsen zich in bewoners, een gemeente of projectontwikkelaar. Zij bouwen eerst ieder hun ideale wijk vanuit hún belang. Daarna gaan ze onderhandelen: hoe krijgen we de verschillende belangen bij elkaar? Hoe zorgen we dat er uiteindelijk een wijk komt waarin ieders belang tot zijn recht komt? De onderhandelingen leiden tot de uiteindelijke invulling van het stadsdeel. Wie weet zijn plannen te realiseren en verdient de meeste punten? Of blijkt een compromis tussen alle partijen uiteindelijk de beste oplossing die het meeste oplevert? Deze serious game is ontwikkeld vanuit het programma Stedelijke Transformatie om meer inzichten te krijgen in de manier waarop ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen toch tot een gedeeld eindplan kunnen komen.

In dit filmpje ziet u in vogelvlucht hoe het spel werkt:

Doet u mee?

WIlt u de serious game spelen? Mail dan naar:

Regien van Adrichem

Regien van Adrichem

06 50 69 63 09

Map for Het Springhuys: Springweg 7, 3511 VH Utrecht

Serious Game Transform

Samenwerken bij binnenstedelijke gebiedstransformaties

In de serious game Transform leert u vanuit verschillende rollen onderhandelen, samen tot heldere afspraken en tot een goede samenwerking te komen bij binnenstedelijke gebiedstransformaties. Welke inzichten levert dat op? Meld u aan en speel mee op 15 september in Utrecht. Lees meer

Wilt u deelnemen? Stuur dan een mailtje naar projectleider Regien van Adrichem.

Regien van Adrichem

Regien van Adrichem

06 50 69 63 09