Projectbezoek: Spoorzone Tilburg

In de Tilburgse Spoorzone gebeurt iets heel bijzonders. Op de plek die meer dan een eeuw lang de werkplaats was van de Nederlandse Spoorwegen ontstaat een compleet nieuw stadsdeel. Sinds in 2011 de hekken rond de voormalige NS-Werkplaats zijn verwijderd, heeft Tilburg ‘zijn’ Spoorzone ontdekt, ontwikkeld én omarmd. Het begon met pionieren en kwartier maken. Maar als snel brak de periode aan van doordacht en doortastend ontwikkelen. Met succes: in de Spoorzone wordt gebouwd en al volop gewoond en gewerkt.

Wat kunt u verwachten?

De opgave voor de Spoorzone is het creëren van een nieuwe koers die met respect voor het erfgoed en de directe omgeving voldoet aan de hoge stedelijke ambities. Tilburg is trots op de Spoorzone, want hier vindt een transformatie plaats die de hele stad omhoog tilt. Juist daarom mag de lat ook hoog liggen. De gemeente wil investeren in een gezonde en gelukkige stad – een stad die inclusief, duurzaam en vitaal is. De Spoorzone is bij uitstek de plek waar het verschil kan worden gemaakt.

Tilburg wil de achtergronden en ervaringen bij deze transformatie graag met u delen via een presentatie op het stadskantoor en een wandeling door de Spoorzone. Meld u aan, neem een kijkje bij verschillende projecten en laat u inspireren!

Voor wie?

Dit projectbezoek is in principe alleen toegankelijk voor betrokkenen bij projecten die deelnemen aan het programma Stedelijke Transformatie.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mailtje naar Regien van Adrichem:

Regien van Adrichem

Regien van Adrichem

06 50 69 63 09

Map for Gemeente Tilburg - Stadskantoor 6: Spoorlaan 181, 5038 CB Tilburg (Peerke Donderszaal)

Projectbezoek: Spoorzone Tilburg

Bent u benieuwd naar de achtergronden en ervaringen bij de transformatie van de spoorzone in Tilburg? Ga mee op projectbezoek, neem een kijkje bij verschillende projecten en laat u inspireren! Lees meer

Dit projectbezoek is in principe alleen toegankelijk voor betrokkenen bij projecten die deelnemen aan het programma Stedelijke Transformatie. Wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mailtje naar Regien van Adrichem.

Regien van Adrichem

Regien van Adrichem

06 50 69 63 09