Projectbezoek: Binnenstadschil

Al een aantal jaar is er in Zwolle discussie over de afstemming tussen de Spoorzone en de binnenstad. Er zijn verschillende opvattingen en er zijn meerdere opties mogelijk. Die variëren van een totaalgebied met een gemeenschappelijke identiteit tot enkel afstemming op bepaalde thema’s, zoals wonen en mobiliteit. Tegelijkertijd roept de indeling van gebieden organisatorische vragen op. Op 20 september gaan we hier graag met u over in gesprek.

Wat kunt u verwachten?

Onder begeleiding van een stedenbouwkundige van de binnenstad en een stedenbouwkundige van de Spoorzone stapt u op de fiets. U bezoekt verschillende plekken in het gebied en ontdekt welke opgaven er spelen. Vervolgens nemen we u mee naar het Academiehuis (de voormalige Grote Kerk), midden in de Zwolse binnenstad. Hier gaan we in gesprek over de maatschappelijke en organisatorische aspecten van het project. Daarnaast komt de (gecompliceerde) stedenbouwkundige opgave aan bod.

Voor wie?

Dit projectbezoek is in principe alleen toegankelijk voor betrokkenen bij projecten die deelnemen aan het programma Stedelijke Transformatie.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mailtje naar Maarten Hoorn:

Map for Vertrek: OV fietsenstalling station Zwolle | Stationsplein 15, 8011 CW Zwolle
Academiehuis zwolle internal thumb small 1567523612

Projectbezoek: Binnenstadschil

De gemeente Amersfoort bundelt de krachten met diverse marktpartijen om het kantorengebied ‘De Hoef’ te transformeren naar een gemengde stadswijk met ruimte voor wonen, werken en leren. Er komen circa 1.500 tot mogelijk 2.000 woningen bij, maar er blijft voldoende ruimte voor werken. Daarnaast wordt campusontwikkeling rond onderwijs mogelijk gemaakt. Lees meer

Dit projectbezoek is in principe alleen toegankelijk voor betrokkenen bij projecten die deelnemen aan het programma Stedelijke Transformatie. Wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mailtje naar Maarten Hoorn: