Programmabijeenkomst Stedelijke Transformatie

Standpunten en belangen bij samenwerking

Professionele samenwerking is vereist om de transformatie van binnenstedelijke gebieden te versnellen. Maar hoe pak je dat concreet aan? Hoe breng je de standpunten van alle betrokken partijen in kaart en hoe ga je om met verschillende belangen? Tijdens de programmabijeenkomst op 8 oktober gaan we hierover de diepte in. Daarnaast brengen we u op de hoogte van de opbrengsten van het programma tot nu toe en bieden we volop ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met alle deelnemende projecten van het programma Stedelijke Transformatie.

Wat gaan we doen?

Het programma Stedelijke Transformatie loopt nu ruim anderhalf jaar. Op 8 oktober staan we stil bij de stand van zaken en bespreken we waarom het essentieel is om inzicht te hebben in de belangen en standpunten van betrokken partijen. In het plenaire deel geeft Ernst ten Heuvelhof (TU Delft) handvatten over de manier waarop je in complexe samenwerkingen met verschillende belangen kunt omgaan. Hij legt uit waarom het vaak nodig is om tegen je intuïtie in te handelen en vertelt hoe schijnbare paradoxen juist kunnen helpen om een samenwerking te doen slagen.

We bieden u de keuze uit diverse inspirerende en praktijkgerichte themasessies. Speel bijvoorbeeld een serious game om inzicht te krijgen in de belangen van verschillende partijen. Dit spel is speciaal voor het programma Stedelijke Transformatie ontwikkeld en helpt u te doorgronden wat de handelingsperspectieven zijn van gemeenten, ontwikkelaars, bouwers, provincies, corporaties en investeerders.

Of sluit aan bij een themasessie waarin u leert te achterhalen wat de belangen van de ander zijn en hoe u zorgt dat uw belangen en de belangen van de ander tot hun recht komen. Ontdek wat dit betekent voor samenwerkingen, hoe belangen elkaar kunnen versterken en wat het verschil is tussen standpunten en belangen. Verken de gevolgen hiervan voor onderhandelingen en welke competenties dit vraagt. Of laat u inspireren door een aantal grote gebiedstransformaties die de afgelopen jaren plaatsvonden, waarbij we inzoomen op de manier waarop het verder kijken dan standpunten hielp om doorbraken te forceren.

Aanmelden

Deze programmabijeenkomst is specifiek bedoeld voor partijen die werken aan de deelnemende projecten in het programma Stedelijke Transformatie. We vragen hierbij nadrukkelijk om met zoveel mogelijk verschillende medewerkers te komen met een vertegenwoordiging van zoveel mogelijk verschillende organisaties. In de samenkomst van medewerkers van gemeenten, projectontwikkelaars, provincies, bouwers, Rijk, investeerders, corporaties zit een enorme meerwaarde. Wilt u daarom naast uw collega’s, ook uw collega’s van samenwerkende organisaties uitnodigen?

Map for Muntgebouw: Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht
P1010849 internal thumb small 1529488083

Programmabijeenkomst Stedelijke Transformatie

Standpunten en belangen bij samenwerking

Professionele samenwerking is vereist om de transformatie van binnenstedelijke gebieden te versnellen. Maar hoe pak je dat concreet aan? Hoe breng je de standpunten van alle betrokken partijen in kaart en hoe ga je om met verschillende belangen? Tijdens de programmabijeenkomst op 8 oktober gaan we hierover de diepte in. Daarnaast brengen we u op de hoogte van de opbrengsten van het programma tot nu toe en bieden volop ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen met alle deelnemende projecten van het programma Stedelijke Transformatie. Lees meer

Let op: Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor partijen die werken aan de deelnemende projecten in het programma Stedelijke Transformatie.Bij aanmelden gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.