Programmabijeenkomst Stedelijke Transformatie

Samenwerken aan gebiedstransformaties

Het programma Stedelijke Transformatie loopt nu ruim een half jaar. In deze periode maakten we in themasessies eerste stappen om te doorgronden wat de dilemma’s zijn bij gebiedstransformaties. In de themasessies isoleren we een probleem om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens de programmabijeenkomst op 9 oktober staan juist meer overkoepelende thema’s centraal. Daarnaast willen we de eerste lessen uit de verschillende themasessies met elkaar combineren in de projecten.

Uit bijna alle projecten en themasessies blijkt dat samenwerken en vertrouwen belangrijk is. Gebiedstransformaties kenmerken zich door een veelheid aan betrokken partijen, met verschillende standpunten en andere doelstellingen. Die standpunten kunnen bij elkaar komen, maar dat vraagt wel wat van de betrokken partijen. Hiervoor moet je elkaars belangen beter kennen en aandacht geven aan waarden en normen. Tijdens de programmabijeenkomst op 9 oktober onderzoeken we hoe dit kan werken. Daarnaast analyseren we verschillende vormen van samenwerking. Aan de hand van verschillende coalities, besteden we aandacht aan de noodzaak tot ‘grenswerken’ om samenwerkingen tussen verschillende organisaties vorm te geven.

Natuurlijk gaan we ook aan de slag met projecten binnen het programma Stedelijke Transformatie. We bekijken hoe thema’s samenkomen, door een aantal projecten die meedoen in het programma te doorgronden. Samen gaan we aan de slag om het project een stap verder te brengen. Hierbij zetten we geleerde lessen van de verschillende themasessies in en zien we hoe verschillende thema’s bij elkaar kunnen komen. Hierbij willen we ook weer nieuwe problematiek doorlichten voor het vervolg van het programma. Voor de sessies maken we gebruik van externe kennis en van de ervaringen uit andere projecten.

Themasessies in de ochtend

De programmabijeenkomst vindt plaats in de middag. Voorafgaand aan het middagprogramma kunt u deelnemen aan diverse themasessies. Heeft u interesse in een sessie? Meld u dan aan op de pagina van de sessie:

Aanmelden

De programmabijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij één van de deelnemende projecten. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar wendy.vanschie@platform31.nl.

Overweegt u om uw project aan te melden voor het programma Stedelijke Transformatie? Dan bent u ook welkom. Stuur uw aanmelding met korte motivatie naar wendy.vanschie@platform31.nl.

Map for Ede
P1010849 internal thumb small 1529488083

Programmabijeenkomst Stedelijke Transformatie

Samenwerken aan gebiedstransformaties

Het programma Stedelijke Transformatie loopt nu ruim een half jaar. In deze periode hebben we in themasessies eerste stappen gemaakt om te doorgronden wat de dilemma’s zijn bij gebiedstransformaties. In de themasessies isoleren we een probleem om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens deze programmabijeenkomst staan juist meer overkoepelende thema’s centraal. Daarnaast willen we de eerste lessen uit de verschillende themasessies met elkaar combineren in de projecten. Lees meer

De programmabijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij één van de deelnemende projecten. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar wendy.vanschie@platform31.nl.

Overweegt u om uw project aan te melden voor het programma Stedelijke Transformatie? Dan bent u ook welkom. Dan kunt u uw aanmelding met korte motivatie sturen naar wendy.vanschie@platform31.nl.