Online participatie bij gebiedsontwikkeling

De maatregelen rondom corona zorgen dat we op andere manieren met elkaar moeten samenwerken. Inspraak, cocreatie of andere vormen van participatie bij gebiedsontwikkelingen gebeuren vaak via fysieke ontmoetingen. Zeker nu we nog een tijd fysiek op afstand van elkaar moeten blijven, is het verstandig om te kijken hoe we participatie snel anders kunnen vormgeven. Zo voorkomen we dat processen vertragen. Tijdens deze online themasessie geven we handvatten. Meld u nu aan!

Wat gaan we doen?

Online participatie is niet nieuw. We kunnen leren van onderzoeken over online participatie en ervaringen die eerder zijn opgedaan. Harmen van Doorn (Citisens) onderzocht hoe verschillende type bewoners tegenover online communicatie staan. Op 18 mei deelt hij inzichten en geeft hij antwoord op de vraag: zitten bewoners eigenlijk wel te wachten op online participatie in coronatijden?

Vervolgens kunt u zich laten inspireren door ervaringen met online participatie. Michiel Hulshof (Tertium) vertelt over De Nieuwe Kern: een gebiedsontwikkeling tussen Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en de A2. Het participatietraject voor deze ontwikkeling vindt nu online plaats. Hulshof deelt zijn ervaringen met de online mogelijkheden, als het gaat om informeren, bevragen, interactie en het maken van onderlinge afspraken. Esmée Jansen (Sweco) is betrokken bij de ontwikkeling van de Noordoosthoek van de woonwijk De Groote Wielen in de gemeente Den Bosch. Zij deelt de ervaringen met de interactieve sessies tussen gemeente en marktpartijen én de bewonersavond die volledig is gedigitaliseerd.

Hoe ziet de bijeenkomst eruit?

Tijdens de online themasessie zetten we een aantal middelen in die u kunt gebruiken om digitale bijeenkomsten interactiever te maken. De bijeenkomst start met toelichtingen van presentatoren, waarbij u volop ruimte krijgt om vragen te stellen. In het tweede deel splitsen we op in kleine groepjes, om ervaringen te delen en in gesprek te gaan over de kansen en (on)mogelijkheden.

Hoe werkt het?

We organiseren deze online themasessie via Microsoft Teams. Dit is een applicatie van Microsoft Office 365. Een paar dagen voor aanvang van de themasessie ontvangt u een mail met verdere instructies. U heeft alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid.

Voorbeeld delen?

Heeft u recent goede ervaringen opgedaan met online participatie bij gebiedsontwikkelingen en deelt u die graag tijdens deze bijeenkomst? Laat het ons van tevoren weten. Wij maken graag ruimte in het programma om uw ervaringen te delen. Neem contact op met Maarten Hoorn om de mogelijkheden te bespreken.

Meer lezen?

Nu alvast meer lezen over online participatie bij gebiedsontwikkeling? Lees dan ons artikel Online participatie door corona

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.

Map for
Binckhorst 2104 internal thumb small 1587462462

Online participatie bij gebiedsontwikkeling

De maatregelen rondom corona zorgen dat we op andere manieren met elkaar moeten samenwerken. Inspraak, cocreatie of andere vormen van participatie bij gebiedsontwikkelingen gebeuren vaak via fysieke ontmoetingen. Zeker nu we nog een tijd fysiek op afstand van elkaar moeten blijven, is het verstandig om te kijken hoe we participatie snel anders kunnen vormgeven. Zo voorkomen we dat processen vertragen. Tijdens deze online themasessie geven we handvatten. Lees meer

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Wilt u lezen over online participatie bij gebiedsontwikkeling? Lees dan ons artikel Online participatie door corona