Nederland veranderd/t

werkconferentie over erfgoed in de leefomgeving

Op 3 december organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de werkconferentie Nederland veranderd/t – erfgoed in de leefomgeving. Een dag vol lezingen, workshops, discussies en belevenissen, waarin u aan de slag gaat met opgaven van vandaag, voor het Nederland van morgen. Minister Ingrid van Engelshoven sluit de dag af in een prikkelend panelgesprek met vertegenwoordigers uit de praktijk. Het programma Stedelijke Transformatie verzorgt die dag de sessie Erfgoed als inspiratie voor gebiedstransformatie.

Over de sessie

Erfgoed in een transformatiegebied wordt vaak als ingewikkeld ervaren. Maar het kan ook een kans zijn om een gebied een eigen identiteit te laten behouden/te geven, passend bij de opgave in het gebied, zonder dat daar grootschalige, kostbare ingrepen voor nodig zijn. Een goed voorbeeld daarvan is het Havengebied in Deventer.

Het behoud van erfgoed en cultuurhistorische waarden is één van de thema’s in het programma Stedelijke Transformatie. Op 3 december kijken we aan de hand van een casus uit het programma wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Stel uw eigen programma samen

Graag nodigen we u uit om de werkconferentie bij te wonen. U kunt deze dag kiezen uit veertig unieke werksessies over diverse onderwerpen op het gebied van erfgoed in de leefomgeving.

Netwerken, bioscoop en tentoonstellingen

De conferentie biedt ruimte voor maximaal vier sessies. U kunt echter ook tijd inplannen om te struinen langs de tentoonstellingen, plaats te nemen in de bioscoop of te netwerken bij de bar. Heeft u meer zin in een rondleiding door de Van Nelle Fabriek? Ook dat is mogelijk.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Deelname aan de conferentie is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Voor no-show zonder tijdige afmelding worden kosten á EUR 275,- in rekening gebracht.

Map for Van Nelle Fabriek Rotterdam

Nederland veranderd/t

werkconferentie over erfgoed in de leefomgeving

Op 3 december organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de werkconferentie Nederland veranderd/t – erfgoed in de leefomgeving. Een dag vol lezingen, workshops, discussies en belevenissen. Minister Ingrid van Engelshoven sluit de dag af in een prikkelend panelgesprek met vertegenwoordigers van de praktijk. Het Programma Stedelijke Transformatie verzorgt die dag de sessie Erfgoed als inspiratie voor gebiedstransformatie. Lees meer

U kunt zich alvast inschrijven op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.