Financiering bij stedelijke transformaties

Op 3 juni geven Erwin Heurkens en Fred Hobma (TU Delft) een overzicht van de verschillende financieringsinstrumenten voor binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen. Zo ziet u het brede spectrum waarop deze financiering kan plaatsvinden: van volledig publiek tot volledig privaat. Heurkens en Hobma vertellen over de verschillen tussen kostenverhaal en financiële bijdragen en baatafroming. Ook financieringsinstrumenten als gebiedsfondsen en gebiedsinvesteringszones passeren de revue. Uiteraard leert u direct hoe u deze instrumenten kunt toepassen in de praktijk.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze online themasessie verdiept u uw kennis over de wijze waarop de financiën van transformatieprojecten vormgegeven kunnen worden. We bieden ruimte om vragen te stellen en u krijgt de kans om een concrete casus in te brengen. We gaan in gesprek over de impact van het coronavirus op gebiedsontwikkeling. Ook bespreken we de onzekerheden die onstaan door de effecten van het coronavirus op de economie.

Essay

De TU Delft werkt op dit moment aan een essay waarin de principes, mechanismen en toepasbaarheid van financiering aan bod komen. Dit essay is enige tijd voor deze bijeenkomst beschikbaar.

Hoe werkt het?

We organiseren deze online themasessie via Microsoft Teams. Dit is een applicatie van Microsoft Office 365. Een paar dagen voor aanvang van de themasessie ontvangt u een mail met verdere instructies. U heeft alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.

Map for

Financiering bij stedelijke transformaties

Op 3 juni geven Erwin Heurkens en Fred Hobma (TU Delft) een overzicht van de verschillende financieringsinstrumenten voor binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen. Zo ziet u het brede spectrum waarop deze financiering kan plaatsvinden: van volledig publiek tot volledig privaat. Lees meer

Wilt u deelnemen? Mail naar: