Banner stratenplan

Themasessie: Aanbesteden op partner. Hoe werkt dat?

De transformatie van binnenstedelijke gebieden is een langdurig en ingewikkeld proces. Daarbij lijkt een goed plan essentieel, maar het is nog belangrijker om de juiste partner aan je zijde te hebben. Tenderen doe je daarom beter op de juiste private partner voor de langere termijn en niet op een plan dat nu op papier goed klinkt. In de themasessie Tenderen en partnerkeuze op maandag 14 mei verkennen we hoe het zoeken en selecteren van een partner bij gebiedsontwikkelingen werkt.

Het aanbesteden op partner vraagt om een nieuwe manier van kijken naar hoe een gemeente een aanvraag uitzet. Het impliceert ook een nieuwe manier van werken, waardoor het proces, de woningproductie en de energietransitie mogelijk kunnen versnellen. Maar wat zijn hierbij de mogelijke spelregels en wettelijke kaders? Hoe kies je de juiste partij en op grond van welke selectiecriteria? Tijdens de themasessie gaan we samen in op bijvoorbeeld deze vragen en kijken we hoe het tenderen op partner werkt in de praktijk.

Samen verkennen

Binnen het programma Stedelijke Transformatie organiseren we regelmatig themasessies rondom zaken die het proces kunnen remmen of verlammen. Tijdens de themasessie Tenderen en partnerkeuze gaan we samen aan de slag om invulling te geven aan het aanbesteden op partner. Dat doen we onder andere aan de hand van ervaringen uit de praktijk. Daarmee leveren we meteen input voor de nieuwe Reiswijzer Gebiedsontwikkeling. Dit instrument helpt gemeenten nu al bij het uitzetten van een aanbesteding. De publicatie wordt geactualiseerd om ook een goede uitleg te geven van de verschillende mogelijkheden bij het tenderen op partner.

Delen en aanmelden

Heeft u zelf een mooi voorbeeld over het aanbesteden op partner? Of wilt u zich aanmelden voor de themasessie Tenderen en partnerkeuze op maandag 14 mei, van 13:30 tot 16:30 uur? Dan kunt u mailen naar maarten.hoorn@platform31.nl. Vermeld hierbij de reden dat u aan de sessie wilt deelnemen en wat uw achtergrond is. Voor deze sessie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.