Banner stratenplan

Serious game Transform grijpt nèt naast Gamification Award

De serious game Transform heeft net naast de internationale Gamification Awards gegrepen in de categorie Education & Learning. De concurrentie was groot en de juryleden noemden het zelf een “zware taak” om de enige winnaar aan te wijzen. Het genomineerde bordspel is speciaal ontwikkeld door het programma Stedelijke Transformatie, in samenwerking met Living Story.

“Onze juryleden hadden geweldige dingen te zeggen over alle inzendingen voor de categorie Gamification in Education & Learning”, zo staat te lezen op de website van The Gamification Awards 2019. Alle inzendingen waren volgens de juryleden sterk, maar uiteindelijk is de Britse game GameChangers tot de winnaar uitgeroepen. Wel worden de makers van de andere genomineerde serious games opgeroepen vooral te pronken met hun nominaties.

Transformatieprocessen naspelen

In de serious game Transform leren spelers vanuit verschillende rollen onderhandelen, samen tot heldere afspraken en tot een goede samenwerking te komen bij binnenstedelijke gebiedstransformaties. Het bordspel wordt gespeeld in 3 teams van 2 tot 5 personen, die ieder een stakeholder vertegenwoordigen (gemeente, projectontwikkelaar of bewoners). Elk team mag eerst zijn ideale wijk inrichten vanuit de eigen belangen. Wanneer iedereen klaar is, opent de onderhandelingstafel. Dan leer je om samen, vanuit de verschillende belangen, tot één oplossing voor de wijk komen. Spelenderwijs leer je naar elkaar te luisteren en hoe je verschillende belangen bij elkaar krijgt. Wie de meeste plannen kan realiseren, verdient de meeste punten. Het einddoel is echter een goed compromis en niet slechts één winnaar. Daarom moeten alle partijen samen tot één goede oplossing komen en een eerlijke verdeling van de punten.

Meer weten?

In dit filmpje ziet u in vogelvlucht hoe het spel werkt:

Ook spelen?

Zelf de serious game Transform spelen? Dat kan op dinsdagmiddag 24 maart.

Speelt u het spel liever in uw eigen gemeente of bij uw organisatie? Neem dan contact op met Maarten Hoorn voor meer informatie of het maken van een afspraak:

Maarten Hoorn

Maarten Hoorn

Verstedelijking en gebiedsontwikkeling

06 10 15 67 08