Banner stratenplan

Serious game Transform genomineerd voor Gamification Award

De serious game Transform is genomineerd voor de internationale Gamification Awards in de categorie Education & Learning. In het bordspel leren spelers vanuit verschillende rollen onderhandelen, samen tot heldere afspraken en tot een goede samenwerking te komen bij binnenstedelijke gebiedstransformaties. Het spel is speciaal ontwikkeld door het programma Stedelijke Transformatie, in samenwerking met Living Story. In de finale neemt Transform het op tegen twee andere games. De games worden beoordeeld op creativiteit, ontwerp en bruikbaarheid. De uitreiking vindt plaats in februari.

Spelen met transformatieopgaven

In de serious game Transform moeten spelers zich verplaatsen in bewoners, de gemeente of projectontwikkelaar. Eerst mag je jouw ideale wijk vanuit jouw belangen inrichten. Ben je klaar? Dan moet je proberen om samen vanuit de verschillende belangen tot één oplossing voor de wijk komen. En dat betekent samen in gesprek gaan. Hoe krijg je de verschillende belangen bij elkaar? Hoe zorg je dat er uiteindelijk een wijk komt waarin ieders belang tot zijn recht komt? De gesprekken leiden uiteindelijk tot een invulling van de wijk. Wie de meeste plannen kan realiseren, verdient de meeste punten. Een goed compromis levert daarentegen niet slechts één winnaar op; als alle partijen samen tot een goede oplossing komen, levert een eerlijke verdeling van de punten op.

Meer weten?

In dit filmpje ziet u in vogelvlucht hoe het spel werkt:

Ook spelen?

Zelf de serious game Transform spelen? Dat kan op dinsdagmiddag 24 maart.

Speelt u het spel liever in uw eigen gemeente of bij uw organisatie? Neem dan contact op met Maarten Hoorn voor meer informatie of het maken van een afspraak:

Maarten Hoorn

Maarten Hoorn

Verstedelijking en gebiedsontwikkeling

06 10 15 67 08