Banner stratenplan

Nu écht aan de slag met de stedelijke transformatie

Achtergrondartikel eerste jaarcongres Stedelijke Transformatie

Eén miljoen woningen in de komende decennia, met een grote binnenstedelijke opgave. We staan dus aan de vooravond van een enorme transformatie van onze steden. Hoe gaan we dat voor elkaar krijgen? En wat betekent die nieuwe woningbouw voor bijvoorbeeld de leefbaarheid, mobiliteit en gezondheid in de stad? “De druk is groot”, zegt dagvoorzitter Martijn de Greve tegen deelnemers van het eerste jaarcongres Stedelijke Transformatie op donderdag 22 februari in Amersfoort. “Maar vandaag gaan we in themasessies écht werk maken van die stedelijke transitie.”

Op het eerste jaarcongres ‘Samen aan de slag met Stedelijke Transformatie’ draaide alles om de vraag hoe we de stedelijke transformatie kunnen vormgeven. Ruim 400 deelnemers van onder andere gemeenten, provincies en marktpartijen kwamen samen om te werken aan die gezamenlijke opgave. In een uitgebreid achtergrondartikel blikken we terug op dit congres. Van de skyhoge ambities die Peter van der Gugten (directeur van Heijmans Vastgoed) benadrukt, naar concrete vraagstukken en mogelijke oplossingen die in de diverse themasessies uitgediept zijn.

Meer lezen over het congres?

Lees het uitgebreide achtergrondartikel “Nu écht aan de slag met de stedelijke transformatie”.

Eerder gaven we al een korte terugblik op het jaarcongres. Lees het bericht “Samen aan de slag met torenhoge transformatie-ambities”

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.