Banner stratenplan

Nieuw: intervisie

Bij gebiedstransformaties loop je tegen allerlei vraagstukken aan. Van politiek-bestuurlijke onvoorspelbaarheid tot parkeren en van financiën tot capaciteitstekorten. Door kennis en ervaringen uit te wisselen kunnen we problemen doorgronden en oplossen. Maar door de coronamaatregelen is dit lastig. Het programma Stedelijke Transformatie organiseert drie online intervisiesessies: exclusief voor mensen die werken aan de deelnemende projecten in het programma Stedelijke Transformatie.

 • Stapelen van ambities
  Woensdag 19 mei, 11.00-12.30 uur
  Transformaties bieden kansen voor het dichterbij brengen van talloze maatschappelijke opgaven. Hoe voorkom je echter dat een opeenstapeling van ambities de betaalbaarheid en snelheid van transformaties aantast? Hoe kunnen overheid en markt daar hun rol in pakken?
  Wilt u deelnemen aan deze intervisiesessie? Meld u dan hier aan.
 • Het bestuur in stelling brengen
  Maandag 3 juni, 15.30-17.00 uur
  Het is geen geheim dat transformaties een lange adem vergen: ze overleven verschillende gemeenteraadsverkiezingen en wethouders. Ook 2022 is weer een verkiezingsjaar. Hoe ga je om met de politiek-bestuurlijke onvoorspelbaarheid? Hoe veer je mee met de politieke wind, zonder de voortgang te breken?
  Wilt u deelnemen aan deze intervisiesessie? Meld u dan hier aan.
 • Capaciteitstekorten
  Donderdag 17 juni, 9.00-10.30 uur
  Door capaciteitstekorten bij gemeenten en projectontwikkelaars kunnen gebiedsontwikkelingen vertraging oplopen. Daar is vaak niet (direct) iets aan te doen. Hoe ga je hiermee om als gemeente of als ontwikkelaar? En hoe kunnen markt en overheid elkaar ontzorgen?
  Wilt u deelnemen aan deze intervisiesessie? Meld u dan hier aan.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.